петък, 3 февруари 2012 г.

Законът за съвършенството е закон за любовта.Ключът е Любовта!!!

        Любовта представлява същината на живота, Мъдростта - формите и хармонията в света. Ако се приближите към Любовта, ще придобиете такова знание, каквото не сте имали, и ще се облечете в дрехи, каквито не сте носили. Някои казват, че Любовта е неразумна. Не, най-разумният акт в света - това е Любовта.

Когато в нас влезе идеята за любовта - най-великата идея в света - ставаме смели и решителни. Ние още нищо не сме разбрали от Любовта. Най-великата сила в света е съзнателната Любов и когато тя влезе в човека, у него се развиват скритите сили, за които копнее душата.

Ти трябва да обичаш, защото чрез Любовта получаваш, енергия която можеш да оползотвориш. Щом започне да намалява твоята Любов ти се приближаваш към смъртта.

Нито един автор не е писал за Любовта като същина. Върху предисловието на Любовта е писано много, но за нейната същина нищо не е писано. Без Любовта човек постоянно губи, докато се превърне на прах. Той е недоволен от живота и най-сетне казва: "Празен е животът, нищо не разбрах от него."

Човек ще се преражда, докато научи целта на Бога. Бог иска човек да разбере, че без Любовта, без Реалното животът няма смисъл.

Магична сила е Любовта. Който има Любовта - и парите, и силата, и светлината, и свободата, и знанието вървят след него. На Любовта всички услужват: и светлината, и топлината, и растенията, и животните, и хората. Небето е съкровище с големи богатства. Само тези могат да го отворят, които имат ключа. Ключът е Любовта.

Учителя Беинса Дуно

Няма коментари:

Публикуване на коментар